Novak Djokovic met gemak verder in US Open

Novak Djokovic is ook zijn tweede partij op de US Open zonder setverlies doorgekomen. De nummer één van de plaatsingslijst was gisteren te sterk voor Paul-Henri Mathieu uit Frankrijk: 6-1, 6-3 en 6-0. Djokovic had in zijn eerste wedstrijd tegen Diego Schwartzman ook maar zeven games afgestaan.

Djokovic was de laatste vier jaar verliezend finalist in New York. Alleen in 2011 won hij het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Hij treft nu de Amerikaan Sam Querrey.

Andy Murray heeft op de US Open de derde ronde bereikt. De als achtste geplaatste Brit oogde een stuk fitter dan in zijn vorige partij tegen Robin Haase, toen hij last had van kramp en in vier sets ontsnapte. Murray won met 6-3, 6-3 en 6-4 tamelijk eenvoudig van de Rus Andrej Koeznetsov. Murray won het toernooi in 2012.

In het vrouwentoernooi kwam er een eind aan het sprookje van Cici Bellis. De 15-jarige Amerikaanse, die op de wereldranglijst nog niet eens bij de beste duizend staat, kon haar stunt tegen Dominika Cibulková geen passend vervolg geven. Zarina Diyas versloeg haar met 6-3, 0-6 en 6-2.

Voor Ana Ivanovic is de tweede ronde van de US Open het eindstation geworden. De als achtste geplaatste Servische ging onderuit tegen de Tsjechische Karolína Plisková. De mondiale nummer 42 zegevierde in twee sets: 7-5 en 6-4. Petra Kvitová haalde de derde ronde wel. De winnares van Wimbledon had in een Tsjechisch onderonsje weinig te duchten van Petra Cetkovská: 6-4 en 6-2. (Novum)