Mariëtte Hamer (PvdA) gekozen als nieuwe voorzitter van de SER

Kamerlid Mariëtte Hamer is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Daar heeft de ministerraad vandaag mee ingestemd. Hamer is de opvolger van Wiebe Draijer, die sinds 1 juli bestuurder is van de Rabobank.

Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer (PvdA).
Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer (PvdA). Foto ANP / Martijn Beekman

Kamerlid Mariëtte Hamer (PvdA) is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Daar heeft de ministerraad vandaag mee ingestemd. Hamer is de opvolger van Wiebe Draijer, die sinds 1 juli bestuurder is van de Rabobank.

Gisteren meldde nrc.nl dat Hamer de belangrijkste kandidaat was. Dat bevestigden Haagse bronnen. De SER, waarin werkgevers, vakbonden en onafhankelijke Kroonleden zitten, adviseert de regering over sociaal-economische onderwerpen.

Al snel na de aankondiging van het vertrek van Draijer had minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken, PvdA) aan de werkgevers en werknemers laten weten dat de nieuwe voorzitter een vrouw moest zijn.