Barcelona, PSG en Apoel Nicosia voor Ajax

De kansen van Ajax in de zware Champions League poule liggen tegen Paris Saint-Germain, denkt directeur voetbalzaken Marc Overmars. Dat liet hij gisteren na de loting aan de NOS weten. „Ik heb het gevoel dat we tegen Paris Saint-Germain moeten kunnen stunten. Tegen hen moeten we punten pakken.”

Dat moet dan gelijk al in de eerste wedstrijd gebeuren, als de ploeg uit Parijs naar Amsterdam komt. Opvallend is dat beide ploegen nooit eerder tegen elkaar in een Europees bekertoernooi speelden. Met Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Gregory van der Wiel heeft PSG wel drie spelers met een Ajax-verleden. Bij Barcelona treft Ajax oudgedienden Thomas Vermaelen en Luis Suárez. Apoel Nicosia, de derde opponent in poule F, is vrij onbekend.

Nog nooit eerder speelde de Cypriotische ploeg tegen een Nederlands team, al stonden wel Joost Broerse en John van Loen er onder contract. Ajax speelt niet in de zwaarste groep. Dat lijkt poule E, met Bayern München, Manchester City, AS Roma en CSKA Moskou.

Gisteren werd ook de Europees voetballer van het jaar gekozen. Die prijs ging weinig verassend naar Cristiano Ronaldo, die vorig seizoen met 17 doelpunten een groot aandeel had in de verovering door Real Madrid van de Champions League.