Leider Cocktail Trio Ad van der Gein overleden

Ad van der Gein, de leider van het Cocktail Trio, dat vooral in de jaren vijftig en zestig furore maakte met vrolijke meezingliedjes, is gisteren overleden in een ziekenhuis in zijn woonplaats Amstelveen. Hij was 92 jaar. De afgelopen weken verscheen hij nog wekelijks in het tv-programma Krasse knarren van Omroep Max.

Van der Gein begon zijn carrière als cafépianist en ging in 1954 samenwerken met gitarist-zanger Tony More, die eigenlijk Anton Knollenberg heette, en bassist Carel Alberts. Ze specialiseerden zich in comedynummers – soms naar het voorbeeld van een buitenlandse hit, maar ook vaak op eigen muziek van Van der Gein. Tot hun grootste hits behoorden Leve de man die het bier uitvond, Op een kangoeroe-eiland, OIe-ie-oe-a-a en Vlooiencircus (met de uitsmijter „die zien we nooit meer... terug”). Ook schreef Van der Gein de muziek voor veel nummers voor anderen, zoals Morgen ben ik de bruid (Willeke Alberti), Vrijgezellenflat (Ria Valk) en Kobie (Willy Alberti en Wim Sonneveld).

Het Cocktail Trio bleef tot de in de jaren zeventig actief. Eén van de laatste succesnummers was Leve de man van de SRV („van je hiep hiep hiep hoeree”), als reclame voor de gelijknamige winkelbussen.

Van der Gein was de laatste van het trio die nog in leven was.