Hoppa, vol in de spagaat

foto Fabrice Coffrini/AFP
foto Fabrice Coffrini/AFP

De sprong lijkt zo veelbelovend, maar het resultaat viel Eloyse Lesueur waarschijnlijk tegen. Terwijl ze deze zomer nog tot Europees en indoor wereldkampioen werd gekroond in hetzelfde stadion, lukte het de Franse verspringster gisteren niet om opnieuw als eerste te eindigen bij het verspringen. De Française werd achtste bij de Diamond League atletiekwedstrijden in Zürich. Vijf van de zes pogingen die ze deed, mislukten. Bij de ene poging die overbleef kwam ze tot een afstand van 6,54 meter. De Servische Ivana Spanovic won met een afstand van 6,80 meter. De Amerikaanse Tianna Bartoletta eindigde als tweede met 6,76 meter; landgenote Brittney Reese werd derde met een sprong van 6,66 meter. Bartoletta gaat nu aan kop in het klassement.

Lesueur was de eerste vrouw die goud wist te winnen voor Frankrijk bij de Europese Kampioenschappen verspringen in 2012. Ze sprong toen 6,81 meter in de finale in Helsinki. Een jaar later vestigde ze het nationale record indoor verspringen door 6,90 meter te springen op de Europese Indoor Kampioenschappen in Göteborg, waar ze zilver won.