PSV en Feyenoord zijn verder, Ajax loot zwaar

In de play-offs van de Europa League heeft PSV gisteravond de volgende ronde in de Europa League bereikt. De Eindhovenaren wonnen met 2-0 bij Sjachtjor Soligorsk uit Wit-Rusland door twee goals van Memphis Depay in de slotfase. PSV had de heenwedstrijd al met 1-0 gewonnen.

En ook Feyenoord wist de groepsfase te bereiken. Elvis Manu maakte diep in blessuretijd de beslissende 4-3 tegen Zarja Loehansk, waardoor de ploeg van Fred Rutten naar de groepsfase gaat. Feyenoord had een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. De heenwedstrijd in Kiev was in 1-1 geëindigd.

FC Twente is gisteravond uitgeschakeld door FK Qarabag. Na de 0-0 in Azerbeidzjan werd het gisteren in Enschede 1-1, waardoor Qarabag op basis van het uitdoelpunt naar de groepsfase gaat.

En ook PEC Zwolle is er niet in geslaagd de groepsfase van de Europa League te bereiken. De ploeg ging gisteravond met 3-1 onderuit bij Sparta Praag. Het eerste duel was geëindigd in 1-1.

Bij de loting voor de groepsfase van de Champions League heeft Ajax gisteravond zwaar geloot. De Amsterdammers in poule F werden gekoppeld aan FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Apoel Nicosia. De poule des doods is dit jaar voor Arjen Robben. Zijn club Bayern München treft Manchester City, CSKA Moskou en AS Roma. Ook poule C is op papier zwaar, met Benfica, Zenit Sint-Petersburg, Bayer Leverkusen en AS Monaco.

En de prijs voor Europees voetballer van het jaar ging gisteren naar Portugees Cristiano Ronaldo, mede vanwege zijn zeventien treffers in de Champions League voor Real Madrid. Ook Arjen Robben was genomineerd, net als clubgenoot Manuel Neuer.

    • Novum