Go Ahead wint vermakelijk duel van Willem II

Go Ahead Eagles heeft vanavond een 1-0 zege geboekt op Willem II in de Eredivisie. In de Adelaarshorst scoorde Bart Vriends in de 64e minuut de enige treffer.

Vijf minuten later werd hij met rood naar de kant gestuurd. Omdat Jonas Heymans namens Willem II in de 55e minuut al rood had gekregen, eindigden beide ploegen met tien man.

Voor Go Ahead is het de eerste zege van dit seizoen na twee nederlagen en een gelijkspel. Met vier punten uit vier duels staat de ploeg uit Deventer nu twaalfde. Willem II heeft een punt minder en zakt van de twaalfde naar de vijftiende plaats.

Go Ahead kreeg al in de warming-up een domper te verwerken. Lesley de Sa raakte geblesseerd en moest vervangen worden door Jules Reimerink.

Opleving in de tweede helft

Na een leuke openingsfase waarin Terell Ondaan voor Willem II de paal raakte en Deniz Türüç aan de andere kant de bal op de lat zag ploffen, zakte de wedstrijd wat in. In de tweede helft werd dat echter meer dan goedgemaakt.

Na de rode kaart van Heymans, die de wegsprintende Reimerink op de hielen trapte, leek de wedstrijd in de richting van de thuisploeg te kantelen. Vriends kopte tien minuten later de verwachte 1-0 in, maar werd later zelf ook weggestuurd vanwege slaan.

Met tien tegen tien kreeg Willem II weer hoop. De Tricolores zochten weer de aanval en waren een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Uit een vrije trap krulde Stijn Wuytens de bal op de lat en even later raakte Ondaan nogmaals de paal met een fraai schot. De 1-1 bleef echter uit en dus kon de Deventer-aanhang juichen. (Novum)