Punch-Drunk Love

Fox, 22.50-00.30u.

(Paul Thomas Anderson, 2002). Vanavond zijn er gelijktijdig twee films te zien van Paul Thomas Anderson, zijn debuut Hard Eight (op Eén) en zijn avant-gardistische romantische komedie Punch-Drunk Love. Deze is vermomd als komedie, maar experimenteert met geluid, muziek, kleur en ritme. Adam Sandler speelt de hoofdrol als Barry Egan, verkoper van gootsteenontstoppers. Het idee voor de film kwam uit een krantenberichtje over een man die 12.150 Healthy Choice-puddinkjes kocht en daarbij 1,25 miljoen airmiles kreeg. Sandler speelt de puddingman als een gespannen nerd die het, net als Anderson zelf, te stellen heeft met zeven zussen. Op gezette tijden heeft hij een driftaanval, ook belt hij graag sekslijnen. Barry wordt gechanteerd door Mormoonse telefoonseksaanbieders (onder aanvoering van Philip Seymour Hoffman) en ontmoet een leuke vrouw (Emily Watson). Dat Punch-Drunk Love een nogal onconventionele komedie is blijkt uit deze dialoog: „I love you so much I want to smash your face in with a sledgehammer”, zegt hij tegen haar. Zij antwoordt: „I love you so much I want to rip out your eyeballs and suck on them and then punch you in the nuts.” Echte liefde.