Feyenoord treft Sevilla in Europa League, PSV loot Panathinaikos

Nikolai Yanush (L) van Shakhtyor Soligorsk in een duel met with Joshua Brent en Karim Rekik van PSV tijdens de wedstrijd gisteren. PSV is door naar de groepsfase van de Europa League.
Nikolai Yanush (L) van Shakhtyor Soligorsk in een duel met with Joshua Brent en Karim Rekik van PSV tijdens de wedstrijd gisteren. PSV is door naar de groepsfase van de Europa League. Foto ANP/EPA/Stringer

In de loting voor de groepsfase van de Europa League heeft Feyenoord Sevilla en Standard Luik geloot. PSV treft onder anderen het Griekse Panathinaikos.

Dat meldt Novum vanmiddag na de loting in Monaco.

Naast Sevilla en Standard Luik treft de ploeg uit Rotterdam ook de Kroatische club HNK Rijeka. Feyenoord ging gisteren met veel pijn en moeite door naar de groepsfase nadat de ploeg een 3-0 voorsprong op Zarja Loehansk verspeelde en met de hakken over de sloot toch nog won.

PSV zit in één poule met Panathinaikos, het Portugese Estoril en Dinamo Moskou. De Eindhovenaren wonnen gisteren van Sjachtjor Soligorsk. PEC Zwolle en FC Twente sneuvelden gisteren en gaan niet door naar de groepsfase.

Voor de Europa League zijn twaalf poules, waarvan de nummers een en twee doorgaan naar de volgende ronde. Die zal na de winterstop plaatsvinden. De finale van de Europa League staat gepland op 27 mei in Warschau.