In beeld

Naar het strand. Zo ziet de kust van Gaza, Engeland en Somalië eruit

In veel landen draaide het deze zomer niet om zon en ontspanning. De fotoredactie van NRC Handelsblad kreeg tientallen foto's binnen van stranden waar de handdoeken en parasols ontbraken. Zo zien de kusten eruit, zo'n honderden kilometers verderop.
Zonnebaden op het strand terwijl de Costa Concordia wordt geborgen bij Giglio, Italië. Het cruiseschip kapseisde tweeënhalf jaar geleden. Bij het ongeluk kwamen 32 mensen om het leven.
Foto Reuters / Giampiero Sposito
Zandkunstenaar Sudarshan Pattnaik perfectioneert zijn zandsculptuur van vlucht MH17 van Malaysian Airlines bij de kust van Puri, India. Het werk heet 'Shame to Humanity'.
Foto EPA / STR
Een reuzegrote opblaasdolfijn drijft bij het strand van Ponta Negra, Brazilië. Daar is hij neergelegd door activisten willen het doden van dolfijnen (illegaal, maar het gebeurt veel) een halt willen toebrengen.
Foto Reuters / Bruno Kelly
Een soldaat loopt met zijn zoon op het strand bij Liido, Somalië. Ze hebben een Ramadan-gebedsbijeenkomst bijgewoond in de hoofdstad Mogadishu.
Foto Reuters / Feisal Omar
Lily Blackburn (7) speelt met vrienden in de zee, vlakbij de verbrande resten van de pier van Eastbourne, Engeland. De pier werd verwoest toen vuur uitbrak in een amusementshal.
Foto Reuters / Luke MacGregor
Israëliërs maken muziek op het strand van Ashkelon, Israël. play guitar on the shore of the Mediterranean sea at the southern Israeli city of Ashkelon
Foto Reuters / Amir Cohen
Amerikaanse mariniers en hun Filippijnse collega's tijdens de 20e Cooperation Afloat Readiness And Training (CARAT). Dat is een marineoefening van het Naval Education and Training Center, San Antonio (Filippijnen).
Foto AP / Bullit Marquez
Een Pakistaanse marinehelikopter haalt een drenkeling weg van het strand bij Clifton, Pakistan. Als het vloed is, mag officieel niemand de zee in. Desondanks gingen veel mensen naar het strand om het Suikerfeest te vieren.
Foto AP / Fareed Khan
De activistenboot 'Gaza's ark' rookt na een Israëlische aanval op Hamas bij het strand in het westen van Gaza.
Foto EPA / Mohammed Saber
Een man ligt te bakken op het strand van Nice, Frankrijk. De temperatuur steeg daar deze zomer tot 28 graden Celsius.
Foto AP / Lionel Cironneau
Twee mannen poseren op het strand van Rio de Janeiro met een papieren versie van de voetballer Neymar.
Foto AP / Silvia Izquierdo
Golven slaan tegen de kust in Wimereux, Frankrijk.
Foto AFP / Philippe Huguen
Een Argentijnse voetbalfan draagt een shirt van aanvaller Lionel Messi op het strand van Rio de Janeiro, Brazilië.
Foto AP / Rodrigo Abd
Israëliërs en toeristen rennen weg van het strand om te schuilen in een hotel in Tel Aviv tijdens een raketaanval en Palestijnse militanten.
Foto AFP / Gali Tibbon
De lichamen van migranten, aangespoeld bij de kust van Tripoli (Libië), zijn verpakt in zakken.
Foto Reuters / Aimen Elsahli
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij sleept een dode walvis het strand van Scheveningen op. Het kadaver dreef op ruim vijf kilometer van het strand in de Noordzee.
Foto ANP / Valerie Kuypers
Luchtfoto van badgasten op het strand van Zandvoort. De temperatuur steeg weer tot tropische hoogten.
Foto ANP / Olaf Kraak