De melkpoederwissel van FrieslandCampina en wat de dag verder interessant maakt

A Chinese customer shops for Synutra baby milk powder at a supermarket in Nantong city, east Chinas Jiangsu province, 9 August 2010. Synutra International Inc., a Chinese maker of baby formula, fell the most since 2008 after a newspaper reported its products may be linked to premature development in infants. The company denied the report. Synutra tumbled 27 percent to US$12.72 at 4 p.m. in Nasdaq trading, the most since September 2008. Medical examinations of three girls in the city of Wuhan between the ages of four months and 15 months found the level of the hormone estradiol in their bodies was as much as some adult women, the Health Times newspaper reported August 5. The girls had consumed the same baby formula, the newspaper reported, without identifying the producer. The Oriental Morning Post reported August 7 that all three of the infants were fed baby formula produced by Synutra.
A Chinese customer shops for Synutra baby milk powder at a supermarket in Nantong city, east Chinas Jiangsu province, 9 August 2010. Synutra International Inc., a Chinese maker of baby formula, fell the most since 2008 after a newspaper reported its products may be linked to premature development in infants. The company denied the report. Synutra tumbled 27 percent to US$12.72 at 4 p.m. in Nasdaq trading, the most since September 2008. Medical examinations of three girls in the city of Wuhan between the ages of four months and 15 months found the level of the hormone estradiol in their bodies was as much as some adult women, the Health Times newspaper reported August 5. The girls had consumed the same baby formula, the newspaper reported, without identifying the producer. The Oriental Morning Post reported August 7 that all three of the infants were fed baby formula produced by Synutra.

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Chinese handelaars te slim af zijn

Herinner je je dat babymelkpoedertekort nog? Het bestaat nog steeds, zo blijkt uit een rondgang van NRC Q.

Nog opmerkelijker is de wissel van FrieslandCampina. Het liet het door Chinezen gewilde merk Friso van de Nederlandse markt verdwijnen door de merknaam terug te kopen van Hero - in de Benelux eigenaar van de naam. Geen Friso, geen smokkel naar China. Vandaar ook dat er in Nederland opeens melk van Hero Baby in de schappen ligt.

In het sloep

Voor zo’n 500 euro per jaar leg je een sloep neer in Loosdrecht, een jacht van 12 meter in Port Zélande kost al gauw voor 3500 euro. Klinkt lucratief, maar toch ziet het er niet goed uit voor de Nederlandse jachthavens. De omzet en bezettingsgraad daalt hard. Het botenbezit neemt af. Bovendien zijn mensen die wel een boot hebben gemiddeld steeds ouder en stoppen naar verwachting binnen nu en 10 jaar met varen.

Bliep of bliep, bliep

Ons stuk over dat de OV-chipkaart er voor de vervoerder, niet voor de reiziger is, werd meer dan duizend keer gedeeld op sociale media en leverde meer dan honderd reacties op. Vandaar deze follow-up met een handzame tip: als je incheckt bliept de paal 1 keer, als je uitcheckt 2 keer.

De schoorsteen rookt niet meer

Vandaag rollen er geen sigaretten meer van de band in Bergen op Zoom. De Philip Morris-fabriek sluit en 1.230 mensen staan op straat. Daaronder ook Miranda: “Het gezeik van bovenaf ga ik niet missen. De sigaretten wel.”

En verder

Schiphol komt vanochtend met halfjaarcijfers. In de Graphic of the Day zie je waarom de groei van Schiphol internationaal weinig voorstelt.

Het verkopen van huidverzorgingsproducten is als het “verkopen van emotie”, zeggen ze bij Douglas. In de Job of the Day is het bedrijf op zoek naar iemand die wil werken in een bedrijf met “98 à 99 procent vrouwen”.

Twitter heeft een nieuw speeltje. De naam: Twitter Analytics. De tool laat precies zien hoe goed (of slecht) jouw tweets worden gelezen.

    • Camil Driessen