HAL brengt Pearle naar beurs

Investeringsmaatschappij HAL bereidt zich voor op een beursgang van zijn optiektak Grandvision, waar Pearle in Nederland het belangrijkste onderdeel van is. Dat heeft HAL gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Bij de beursgang wil HAL 20 tot 25 procent van de aandelen Grandvision verkopen. Grandvision gaat op zijn vroegst eind november naar de beurs. HAL is direct of indirect eigenaar van bijna vijfduizend opticienzaken in 41 landen. Het afgelopen half jaar hebben de brillenretailondernemingen van Grandvision 1,4 miljard euro omzet behaald. HAL Holding, dat ook belangen heeft in Vopak, SBM Offshore en Boskalis, boekte een winst van 278 miljoen euro in het afgelopen half jaar, 52 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De beursgang van Pearle is de laatste grote klus van HAL-topman Martijn van der Vorm. Begin deze maand liet hij weten in september te stoppen en plaats te nemen in de raad van commissarissen. (Novum)