Belg in quarantaine om mogelijke ebola-besmetting

Een medewerker van Artsen Zonder Grenzen is in Brussel in quarantaine geplaatst, omdat hij mogelijk besmet is met ebola. De man was onlangs als hulpverlener actief geweest in West-Afrika, schrijft de Belgische krant De Morgen.

Hulpverleners in hun beschermende pakken.
Hulpverleners in hun beschermende pakken. Foto AFP/Cellou Binani

Een Belgische medewerker van Artsen zonder Grenzen is in Brussel in quarantaine geplaatst, omdat hij mogelijk besmet is met ebola. De man was onlangs als hulpverlener actief geweest in West-Afrika, schrijft de Belgische krant De Morgen.

De man was al een week terug toen hij gisteren ziek werd. De kans is klein dat hij daadwerkelijk met het virus besmet is. Hij is uit alle voorzorg in quarantaine geplaatst, omdat hij wel in contact is gekomen met ebolapatiënten.

De huidige epidemie heeft het leven gekost aan meer dan vijftienhonderd mensen. Alle slachtoffers liepen de ziekte op in West-Afrika.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat het virus veel meer slachtoffers gaat maken. De VN-instelling vreest dat mogelijk meer dan twintigduizend mensen met de dodelijke ziekte besmet zullen raken. Dat betekent niet dat de WHO ook werkelijk twintigduizend besmettingen verwacht, benadrukt assistent-directeur Bruce Aylward.

“Maar we hebben een systeem nodig waarmee we met stevige aantallen kunnen omgaan.”