Afellay en Klaassen in definitieve Oranje-selectie Hiddink

Ibrahim Afellay in duel met Marco Reus van Duitsland (foto uit 2012).
Ibrahim Afellay in duel met Marco Reus van Duitsland (foto uit 2012). Foto ANP / Peter Reus

Ibrahim Afellay en Davy Klaassen zijn alsnog door bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de definitieve selectie van Oranje voor de oefeninterland tegen Italië en de EK-kwalificiatiewedstrijd tegen Tsjechië. Dat meldt persbureau Novum.

De twee spelers waren nog niet opgenomen in de voorlopige selectie van de bondscoach. Keeper Michel Vorm en verdediger Gregory van der Wiel, die geblesseerd is, zijn afgevallen.

In totaal heeft Hiddink 25 man opgeroepen voor de oefeninterland. Oranje speelt donderdag in Bari een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië, vijf dagen later wordt in Praag tegen Tsjechië een begin gemaakt met de kwalificatiereeks voor het EK.

Een overzicht van de volledige selectie:

  • Keepers: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United) en Jeroen Zoet (PSV).
  • Verdedigers: Daryl Janmaat (Newcastle United), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Ron Vlaar (Aston Villa), Joël Veltman (Ajax), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Erik Pieters (Stoke City).
  • Middenvelders: Nigel de Jong (AC Milan), Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Leroy Fer (Queens Park Rangers), Wesley Sneijder (Galatasaray), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Davy Klaassen (Ajax) en Ibrahim Afellay (Olympiakos).
  • Aanvallers: Arjen Robben (Bayern München), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Robin van Persie (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Memphis Depay (PSV) en Jeremain Lens (Dynamo Kiev).