Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Nazomers weer

Tot en met het weekend is het wisselvallig. Volgende week lijkt droog en bestendig (na)zomerweer op te leveren met flink wat zon en middagtemperaturen tussen 20 en 25 graden.

Vanavond is het bewolkt en valt geregeld regen, maar in het westen wordt het droog en klaart het op. Het wordt deze nacht niet koeler dan een graad of 14. Morgen krijgt de zon vrij veel ruimte met in het binnenland de meeste stapelwolken en lokaal een bui. Er staat een matige zuidwestelijke wind en de middagtemperaturen komen op 21 graden uit. Zaterdag lijkt bewolking te overheersen en regent het van tijd tot tijd. De wind blijft zuidwest en matig en het wordt 18 tot 20 graden. Ook zondag hebben we deze temperaturen. Dan is het op een enkele bui na droog met zonnige perioden; het begin van nazomers weer de dagen daarna.