Jimmy Kimmel viert 20 jaar Friends met script en mini-reünie

Dat we Friends niet zullen vergeten heeft niet alleen te maken met het gegeven dat RTL, Veronica, Comedy Central en Net5 de serie om beurten, en soms tegelijk, op repeat hebben staan. Het was ook gewoon een goeie serie. Jimmy Kimmel ensceneerde een – soort van – reüniescène.

Courtney Cox, Jennifer Aniston en Lisa Kudrow tijdens een scène in Central Perk.
Courtney Cox, Jennifer Aniston en Lisa Kudrow tijdens een scène in Central Perk. ANP / Kippa

Dat we Friends niet snel zullen vergeten heeft niet alleen te maken met het gegeven dat RTL, Veronica, Comedy Central en Net5 de serie om beurten, en soms tegelijk, op repeat hebben staan. Nee, het was ook gewoon een goeie serie. Jimmy Kimmel ensceneerde een – soort van – reüniescène.

Komende maand, op 22 september om precies te zijn, is het twintig jaar geleden dat de eerste ‘Friends’ werd uitgezonden. 238 afleveringen en een decennium later was het klaar maar de serie leeft nog steeds. In de herinnering, maar vooral dankzij die talloze herhalingen. Tijd voor nieuw materiaal.

Dat dacht althans komiek en talkshowhost Jimmy Kimmel. Terwijl Jennifer ‘Rachel Green’ Aniston bij hem aanschoof voor een uitzending van Jimmy Kimmel Live kwam de gastheer op de proppen met een door hem geschreven script voor een nagelnieuwe scène van Friends.

Aniston mag haar eigen personage spelen, Kimmel kruipt in de huid van Ross. {spoiler alert} Kimmel tovert een levensecht decor tevoorschijn van Rachel en Monica’s keuken. Courtney Cox en Lisa Kudrow komen ook nog eens op om hun karakters Monica Geller en Phoebe Buffay te spelen.

Of het een waardige epiloog is van een van de meest succesvolle sitcoms aller tijden mag de kijker zelf bepalen. Wie komende maand toevallig in New York is kan in elk geval een kopje koffie drinken in Central Perk.