Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Een Banksy redt Britse jeugdsoos

Een jeugdsoos in Bristol heeft een graffiti van Banksy voor 500.000 euro verkocht. Het schilderij, Mobile Lovers was op een deur in de buurt van de Broad Plain Boys’ Club geschilderd en later daarbinnen te zien. Wie de eigenaar was, was onduidelijk tot Banksy de soos schreef dat zij dat waren. Dennis Stinchcombe van de jeugdinstelling zei tegen de BBC: „Anders waren we binnen 12 maanden dicht geweest, waarmee een einde was gekomen aan 120 jaar bijzonder jeugdwerk in Bristol.” (AP, BBC)