Degenkolb sprint naar zege

John Degenkolb wint met overmacht de massasprint in Córdoba. Foto AFP

John Degenkolb heeft gisteren de vierde etappe in de Vuelta gewonnen. De Duitse sprinter van Giant-Shimano hield op de streep in Córdoba vier fietslengtes over op Vicente Reynes (IAM Cycling). Michael Matthews (Orica-Greenedge) werd derde en behoudt de rode leiderstrui. Na de start van de bijna 165 kilometer lange etappe van Mairena del Alcor naar Córdoba ontstond een kopgroep van vijf man. Toen die waren teruggepakt, gingen diverse renners op avontuur. Zelfs in de straten van Córdoba, nabij de finish, probeerden sommigen nog weg te rijden, maar de sprintersploegen lieten niemand meer gaan. Leider Matthews heeft in het klassement acht seconden voorsprong op Nairo Quintana (Movistar) en vijftien tellen op diens collega Alejandro Valverde. Wilco Kelderman is met zijn tiende plaats de beste Nederlander in het klassement. Hij heeft 27 seconden achterstand op Matthews, net als Belkin-collega Robert Gesink, die elfde staat. (Novum)