Typisch tussendoortje

None

Fijn om eens een rollenspel te spelen zonder de standaard elfen, orcs en draken. Al zijn de magische piraten en spooktegenstanders van Risen 3 ook nog stevig geworteld in clichéfantasy. Toch is er zeker plezier te beleven aan het doorzoeken van ruïnes op tropische eilanden. Kleine puzzels die soms om een magische oplossing vragen houden het spel interessant. Zo moet je bijvoorbeeld in een papegaai veranderen om een verre richel te bereiken. Wat Risen uit de hoogste regionen van het genre houdt, is dat deze puzzels geen consequente regels volgen. Het is uiteindelijk een kwestie van klikken op het juiste voorwerp, in plaats van een eerder geleerde vaardigheid toe te passen. Verwacht ook geen meeslepend plot of al te veel afwisseling. Dit is zo’n typisch tussendoortje dat je in twintig uur speelt vóór later dit jaar de A-merk role playing games verschijnen.

    • Harry Hol