Jessica Alba maakt in Silicon Valley furore met haar startup

Foto iStock

Wat gebeurde er in Amerika terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Wel eens van The Honest Company gehoord? Het is volgens Valleywag hoog tijd dat je de startup van Jessica Alba leert kennen. Investeerders schatten de waarde van het bedrijf op meer dan een miljard dollar.

Maar wat is The Honest Company? Een bedrijf dat milieuvriendelijke baby-producten maakt. Dat klinkt suf, maar onlangs sloot Alba met haar mede-oprichters een investeerdersronde af waarbij zij zo’n zeventig miljoen dollar ophaalde.

De starpower van Alba helpt natuurlijk mee aan de populariteit van The Honest Company. Maar mogelijk spreekt de jaarlijkse winst van bijna honderdvijftig miljoen dollar (sinds de oprichting in 2012) investeerders meer aan. Het is ook niet heel gek dat de startup nu al flirt met een beursgang. Die zou de waarde van het bedrijf alleen maar groter maken.

Amerikanen moeten bezuinigen op de barbecue

De stijgende voedselprijzen beginnen de Amerikanen te raken waar het echt pijn doet: de barbecue. Volgens The Wall Street Journal wordt het een duur einde van de zomer.

Naar verwachting wordt tijdens Labor Day Weekend (komend weekend) een stuk meer kip geserveerd bij de familiebarbecue en veel minder dure garnalen, hamburgers of steaks. De afgelopen jaren stegen de voedselprijzen in de Verenigde Staten sterk. Afgelopen juli bleek rundvlees ongeveer tien procent duurder ten opzichte van vorig jaar.

Maar het is niet alleen vlees dat duurder is geworden, volgens het Amerikaanse CBS gebeurde dat ook onder andere met boter (+17 procent) en vers fruit (+6 procent). Dat treft niet alleen mensen met lage inkomens meer, maar ook de welvarende Amerikanen. Met aanhoudende droogtes in onder andere Texas en Oklahoma, een dodelijke epidemie die varkens treft en een bacteriële infectie die er voor zorgt dat de voorraad garnalen in Zuid-Oost Azië opraakt, zal dat de komende tijd niet veranderen.

Snapchat wel erg veel waard

Snapchat krijgt dubbel en dwars gelijk dat het de overname van Facebook vorig jaar afsloeg. Na de meeste recente ronde investeringen wordt de fotodienst gewaardeerd op tien miljard dollar, meldt Techcrunch. Toch iets meer dan die drie miljard die Mark Zuckerberg bood.

Deze herwaardering van Snapchat komt nadat een van de bekendste investeerders in Silicon Valley, Kleiner Perkins Caufield & Byers, heeft besloten twintig miljoen te stoppen in de startup. Dat geeft de firma slechts een aandeel van 1 procent, maar dat is zeker niet weinig volgens The Wall Street Journal.

Kleiner Perkins Caufield & Byers investeerde als een van de eerste in Google en Amazon. Met alle interesse van mogelijke kopers als Facebook, Alibaba en Microsoft kan de waarde van Snapchat alleen maar stijgen. De fotodienst zou zelfs nog meer geldschieters zoeken om uit te breiden. Snapchat zou namelijk naast verdwijnende foto’s ook nieuwsberichten, video’s en advertenties willen gaan aanbieden. En zeker in dat laatste gebied valt veel geld te verdienen.

    • Hans Klis