Een half miljoen door ijsemmers, en wat de dag verder interessant maakt

Foto Reuters

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Een half miljoen voor ALS

Een heleboel filmpjes, een hele hoop natte mensen, en liters water. De Ice Bucket Challenge leverde naast al die ijsemmers een half miljoen euro aan donaties op voor de Stichting ALS Nederland, die strijdt tegen de spierziekte. Gorrit-Jan Blonk trad er in juni aan als directeur.

“Dit had ik niet in mijn stoutste dromen kunnen denken.” Lees het hele interview met Blonk.

“Boef uit Curaçao” en meer discriminatiezaken

“Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger).” Dat stond er vorig jaar in de mail van een elektronicazaak in Arnhem over een sollicitant. De mail kwam per ongeluk bij de sollicitant zelf terecht, die daarop naar de rechter stapte. Vandaag doet de rechtbank in Arnhem uitspraak.

Sinds de zaak loopt zijn er meer gevallen van discriminatie rondom de werkvloer geweest. Leila Kallal werd afgewezen om haar hoofddoek, een Rotterdamse student kreeg dit doorgestuurd: “Die boef uit Curaçao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur. Ben je dan in the house?”

Jong en belangrijk

34, 28, 36 en 29. Zó jong zijn de belangrijkste mannen van Burger King. Ze hielpen de Amerikaanse fastfoodketen aan meer winkels, meer verkochte hamburgers en dus meer omzet.

Hoe? Met een paar slimme trucs. Ze kochten een Canadese keten, stopten minder ingrediënten in een hamburger, en zochten meer franchisenemers.

De helft van Nederland woont straks in 55 gemeenten

We trekken naar de Randstad toe. Naar Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Op dit moment woont de helft van de Nederlanders in een van de 61 grootste gemeenten van Nederland, in 2040 woont de helft van Nederland in 55 gemeenten. Waarom eigenlijk?

En verder

Nee zeggen, dat is geen optie. Een bedrijf in financiële problemen - Imtech, Macintosh, Ballast Nedam - zal naar zijn banken moeten luisteren. Banken profiteren van die onderhandelingspositie: niets zo winstgevend als een bedrijf in problemen.

Gamers volgen terwijl ze aan het spelen zijn. Met de live-stream van Twitch kan het. En volgens Amazon is het veel geld waard. De internetgigant betaalde een miljard dollar om het bedrijf over te nemen.

Veel Nederlanders rijden paard, maar weinig zijn ook lid van de paardenbond - de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Daar moet jij bij deze Job of the Day verandering in brengen.

Wall Street en Hollywood kwamen op haar beruchte pokerfeestjes. Nu blijkt Molly Bloom helemaal niks van poker te snappen.

    • Annemarie Sterk