Dwalen in ‘Gamindustry’

None

Hyperdimension Neptunia Rebirth opent met het dramatische verhaal van de wereld Gamindustry. Die is verdeeld in vier magische koninkrijken, geregeerd door godinnen die elkaar bestrijden in wat de ‘console-oorlog’ wordt genoemd. Een oorlog die ook in de echte wereld bestaat; de koninkrijken verwijzen onsubtiel naar de Saturn, PlayStation, Wii en Xbox, vier concurrerende merken spelcomputers. Jij bestuurt Sega-godin Neptunia, opmerkelijk voor een spel op een Sony-systeem, die net als in het echt door haar rivalen buitenspel is gezet. Met geheugenverlies ga je op reis door de vier rijken; ondertussen maak je vrienden en jaag je op schatten. Het is een bizarre setting, niet echt een allegorie en niet echt een parodie en de verwijzingen – zoals de tegenstander Arfoire, vernoemd naar de R4-sticks waarmee Nintendo DS-games illegaal werden gespeeld – zijn te obscuur voor niet-gamers. Maar die hebben sowieso niets te zoeken in deze flamboyante Japanse fantasie met rondborstige hoofdrolspeelsters.

    • Harry Hol