Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Crimineel duo legt bekentenis af

Foto ANP / Aloys Oosterwijk

Het gewelddadige duo dat begin dit jaar een serie zware misdrijven pleegde op verschillende plaatsen in Nederland heeft een bekentenis afgelegd. Over de inhoud van de verklaring wil een woordvoerder van het Openbaar Ministerie niets zeggen.

De 25-jarige Antonio van der P. en de zes jaar jongere Enise B., door sommige media ook wel Bonnie en Clyde genoemd, trokken in februari door Nederland en pleegden misdrijven in Echten, Meppel, Lage Mierde en Enschede. Ze worden verdacht van gewelddadige ontvoering, poging tot moord, diefstal met geweld en poging tot doodslag.

De zaak van het tweetal wordt dinsdag voor het eerst behandeld door de rechtbank in Assen. Het gaat om een zogenoemde pro-formazitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt later.

Van der P. en B. wisten lang uit handen van de politie te blijven maar werden uiteindelijk in het Duitse Schwerte opgepakt. Het duurde nog tot eind mei voordat ze eindelijk konden worden overgeleverd aan Nederland. (Novum)