Seedorf geëerd in Suriname

Clarence Seedorf is gistermiddag in Paramaribo gedecoreerd door de Surinaamse president Desi Bouterse. Seedorf mag zich voortaan drager van het grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster noemen, de hoogste Surinaamse onderscheiding. De besloten ceremonie vond plaats in Bouterses kabinet. Enkele tientallen familieleden en vrienden woonden de plechtigheid bij. Volgens Bouterse is het hele land trots op de viervoudig winnaar van de Champions League, die hij roemde als een filantroop van groot formaat en een rolmodel voor de natie. „Wij danken Seedorf voor de inspiratie die hij jonge Surinamers heeft geschonken. Naast voetballegende is hij vooral een sociaal bewogen mens. Door zijn sportprestaties heeft de hele wereld zijn geboorteland beter leren kennen”, besloot Bouterse. Seedorf kwam zaterdagmiddag aan in Suriname en vertrekt maandagnacht alweer. In 2007 decoreerde toenmalig president Ronald Venetiaan hem al tot ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster. (Novum)