Rutte: Op 10 november nationale herdenking slachtoffers vlucht MH17

Premier Mark Rutte geeft een verklaring na afloop van de besloten bijeenkomst van de vliegramp met vlucht MH17.
Premier Mark Rutte geeft een verklaring na afloop van de besloten bijeenkomst van de vliegramp met vlucht MH17. Foto ANP/Koen van Weel

Op 10 november wordt er een nationale herdenking gehouden voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Dit zal gebeuren in de RAI Amsterdam. De herdenking wordt samen met de nabestaanden ingevuld.

Dat heeft premier Rutte vanavond in Nieuwegein aangekondigd na een bijeenkomst met nabestaanden. Naast Rutte waren ook de ministers Hennis-Plasschaert, Opstelten, Timmermans, Schippers en Plasterk aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst werden honderden nabestaanden bijgepraat over de nasleep van de ramp met vlucht MH17. Rutte:

“Vanavond had als belangrijk doel om de deskundigen de nabestaanden te laten bijpraten over de stand van zaken waar het betreft de repatriëring, waar het betreft het onderzoek naar de oorzaak, waar het betreft het opsporingsonderzoek, maar ook de stand van zaken waar het betreft de identificatie.”

Tijdens de persconferentie deed de premier hier verder geen uitspraken over. Morgen zal een briefing worden gehouden over de voortgang rondom de identificatie van de slachtoffers. Tot nu toe zijn reeds 173 slachtoffers geïdentificeerd.

    • Philippus Zandstra