Namens Boskalis voorop in de strijd tegen het water

Foto Boskalis

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Coastal Engineer
Bedrijf: Boskalis
Wat opvalt aan de vacature: Je bent bereid periodes in het buitenland te werken.

Wat doe je dan eigenlijk?

“Hollands glorie vertegenwoordigen in het gevecht tegen het water”, zo omschrijft toekomstig collega Jeroen van den Bos poëtisch jouw baan. Zoiets, maar dan in het groot. Voor jaarlijks meer dan honderd projecten, variërend in kosten van tientallen miljoenen tot miljarden euro’s, houd jij je samen met je afdeling bezig met de verdediging tegen het water.

Je ontwerpt golfbrekers, kustverdedigingen, havens en offshore projecten. Het ene moment is de Rotterdamse Maasvlakte jouw prioriteit, het volgende moment het beveiligen van een opgespoten eiland in Panama.

“Het is de bedoeling dat onze projecten er over twintig jaar ook nog zijn”, zo omschrijft Van den Bos jouw doelstellingen. Niet verzwolgen door het water dus. Daarbij houd je de inschatting van de kosten in de gaten – hoe goedkoper, hoe beter, maar dan wel technisch verantwoord – en ben je ook bij het bouwproces betrokken om technische ondersteuning te geven.

Wat verdient dat?

Tussen de 3.000 en 4.300 euro bruto per vier weken, afhankelijk van je werkervaring. In de vacature wordt gevraagd om 3 tot 8 jaar ervaring, maar hoe meer hoe beter, zegt Van den Bos. “We zijn echt op zoek naar een senior medewerker.”

Waarom zoeken ze iemand?

De huidige Coastal Engineer gaat met pensioen.

Wat voor collega moet je zijn?

Iemand die weinig opleiding meer nodig heeft. “We willen dat je zelfstandig bent, de beste in je vak maar dat je ook weet waar de beperkingen kunnen liggen”, zegt Van den Bos. Niet te perfectionistisch dus, want projecten moeten haalbaar en betaalbaar blijven.

Je moet ook wel een beetje een avonturier zijn. Want soms breng je lange tijd bij buitenlandse projecten door. Uiteraard tegen stevige vergoedingen - een buitenlandtoeslag noemen ze dat. En daar ben je ook ambassadeur van de eerder genoemde Hollandse glorie. “Regelmatig presentaties of lezingen geven over onze projecten, dat hoort bij de baan,” zegt Van den Bos.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Omdat het met Boskalis hartstikke goed gaat. Zowel vorig jaar als het afgelopen eerste half jaar boekte het bedrijf recordwinsten. Dat komt mede door de goede resultaten uit projecten, zo stelt Boskalis. Dus die verantwoorde inschatting van de kosten, dat kan veel opleveren.

Wel moet je om kunnen gaan met de constante commerciële druk, de deadlines en het reizen. “Als je overzichtelijk werk wilt, is dit niks voor jou”, zegt Van den Bos. Overzichtelijk is het met water nooit. Vraag maar aan Hansje Brinker.

    • Sam de Voogt