Manchester United betaalt voor Di Maria recordbedrag: 75 miljoen euro

Angel di Maria tijdens de wedstrijd tegen België op het afgelopen WK. Manchester United heeft 75 miljoen euro voor de Argentijn betaald.
Angel di Maria tijdens de wedstrijd tegen België op het afgelopen WK. Manchester United heeft 75 miljoen euro voor de Argentijn betaald. Foto ANP/EPA/Dennis Sabangan

Angel di Maria verruilt Real Madrid definitief voor Manchester United. De club van trainer Louis van Gaal betaalt ruim 75 miljoen euro voor de Argentijn en dat is een Brits record. De 26-jarige Di Maria tekent voor vijf jaar bij United.

In 2007 verruilde hij Rosario Central voor het Portugese Benfica, drie jaar later werd Real zijn nieuwe club. Van Gaal is vol lof over zijn nieuwe aanwinst. “Angel is een wereldklasse middenvelder, maar nog belangrijker is dat hij een teamspeler is.” De Nederlander noemt daarna de kwaliteiten van de nieuwste Red Devil op. “Hij is verschrikkelijk snel en heeft een goede linkervoet waarmee hij zelfs de beste verdedigingen angst inboezemt.”

De 52-voudig Argentijns international, die met zijn land Van Gaals Oranje uitschakelde in de halve finale van het afgelopen WK, noemt United ‘de enige club waar ik Real Madrid voor zou verlaten’. “Louis van Gaal is een geweldige coach die veel successen heeft behaald”, laat Di Maria optekenen. “Ik ben onder de indruk van zijn visie en de vastberadenheid die iedereen heeft om deze club weer naar de top te leiden waar ze hoort.” (Novum)