‘Liberty Global mag Ziggo overnemen’

Foto ANP

Liberty Global krijgt toestemming van de Europese Commissie om Ziggo over te nemen. Dat hebben twee ingewijden tegenover financieel persbureau Bloomberg bevestigd. Dan moet het van oorsprong Amerikaanse Liberty Global wel zijn Nederlandse zender Film 1 verkopen. Zo ontloopt het bedrijf concurrentiebezwaren.

Liberty Global, dat in Nederland UPC bezit, beloofde de Europese Commissie ook dat het de verkoop van content aan concurrenten niet gaat bemoeilijken, aldus de bronnen. Netflix houdt toegang tot het netwerk. Hetzelfde geldt voor andere aanbieders van films en series via internet.

Nu Liberty Global toestemming voor overname krijgt, kan het in Nederland UPC en Ziggo samenvoegen. Samen hebben die ruim 4 miljoen klanten.

    • Annemarie Sterk