Ice Bucket in Nederland tot nog toe goed voor half miljoen

Red Bull Racing team members dump a bucket of ice water onto Formula One driver Daniel Ricciardo of Australia as he takes part in the "Ice Bucket Challenge" ahead of the Belgian F1 Grand Prix in Spa-Francorchamps August 21, 2014. Picture taken August 21, 2014. REUTERS/Stringer (BELGIUM - Tags: SPORT MOTORSPORT F1 TPX IMAGES OF THE DAY) BELGIUM OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN BELGIUM
Red Bull Racing team members dump a bucket of ice water onto Formula One driver Daniel Ricciardo of Australia as he takes part in the "Ice Bucket Challenge" ahead of the Belgian F1 Grand Prix in Spa-Francorchamps August 21, 2014. Picture taken August 21, 2014. REUTERS/Stringer (BELGIUM - Tags: SPORT MOTORSPORT F1 TPX IMAGES OF THE DAY) BELGIUM OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN BELGIUM

De hype rond de Ice Bucket Challenge waarmee aandacht wordt gevraagd voor de spierziekte ALS heeft in Nederland tot nog toe zo’n 500.000 euro opgeleverd. Dat zegt directeur Gorrit-Jan Blonk van Stichting ALS Nederland tegen NRC Q.

De stichting had nog geen bedrag bekend gemaakt. “Normaal gesproken hebben we in deze periode gemiddeld 200 donaties per maand, nu gaan we in de richting van de 20.000 donaties.”

De Stichting ALS Nederland haalde in 2012 (het jaar van het laatst beschikbare jaarverslag) een bedrag van 1.544.479 aan donaties op. Blonk: “Ik blijf mensen aanmoedigen, we willen naar een miljoen toe. Want hoe meer geld hoe beter.”

In de VS staat de teller voor de ALS Association inmiddels op 88,5 miljoen dollar (ruim 67 miljoen euro).

Morgen op NRC Q een interview met voorzitter Gorrit-Jan Blonk.

    • Camil Driessen