Dit waren de negen opvallendste momenten van de Emmy Awards 2014

Breaking Bad en Modern Family waren vannacht de grote winnaars bij de Emmy Awards. Maar het publiek ook. Dit waren de negen opvallendste momenten van prijsuitreiking.

1. De openingstoespraak van Seth Meyers:

Omdat de Video Music Awards van MTV gisteren waren ingepland, moesten de Emmy Awards een dag later gehouden worden. Met dit gegeven kon gastheer Seth Meyers wel uit de voeten:

2. De kus tussen Julia Louis Dreyfus en Bryan Cranston

Julia Louis Dreyfus (Veep) en Bryan Cranston (Breaking Bad) bij de presentatie van de Emmy Award voor Beste acteur in een comedyserie. Foto Reuters / Mario Anzuoni

Julia Louis Dreyfus (Veep) en Bryan Cranston (Breaking Bad) hadden een ongemakkelijk onderonsje tijdens de presentatie van de Emmy voor Beste acteur in een comedy-serie. Dreyfus kon zich niet meer herinneren dat zij samen in een aflevering van Seinfeld hadden gespeeld.

Cranston in de Seinfeld-aflevering “The Jimmy”

Het ergste vond Cranston nog wel dat Dreyfus hun televisiezoen niet meer kon herinneren. Hij friste haar geheugen even op:
Share photos on twitter with Twitpic

3. Weird Al Yankovic

De comeback van de oude meester van de muziekparodie was de organisatie van de Emmy Awards niet ontgaan. Weird Al Yankovic zong tijdens de uitreikingen zijn interpretaties van de bekende leaders van televisieseries als Mad Men en Homeland. Bekijk zijn optreden hier terug.

4. De Ricky Gervais-reclame voor Netflix

Toegegeven, de reclames waren niet van het niveau ‘Superbowl‘. Maar Ricky Gervais die verschillende rollen uit bekende Netflix-series als House of Cards nadoet, was bijzonder geestig.

5. Jimmy Kimmel is boos op filmsterren

Dit jaar waren er wel heel erg veel gezichten uit de filmwereld te vinden in het publiek: onder andere Woody Harrelson, Matthew McConaughey en Julia Roberts. Dat viel presentator Jimmy Kimmel ook op en hij moest er natuurlijk wat van zeggen:

Gelukkig voor Kimmel zaten er ook televisiegezichten in het publiek, zoals Ricky Gervais.

Twitter avatar nypost New York Post A face good enough for Netflix #Emmys http://t.co/RLBS4oxPOK

6. De opmerkelijke kledingkeuze van Woody Harrelson en Matthew McConaughey

Het True Detective-tweetal leek door hun outfits wel heel erg op comedysterren Chris Kattan en Will Ferrell in hun film A Night at the Roxbury. Het viel een groot aantal mensen op Twitter op:

Twitter avatar Vincent_Marcus Vincent Marcus Matthew Mcconaughey and Woody Harrelson presenting at the #Emmys http://t.co/B15v7yvHD6
Twitter avatar POPSUGAR POPSUGAR Are @mcconaughey and Woody Harrelson hitting up the Roxbury later? http://t.co/QtzRnSgtnk http://t.co/irjGZo6mf5

En dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest van Harrelson en McConaughey, toch?

7. Gwen Stefani doet een John Travolta

Er was even verwarring op het podium en in het publiek toen The Colbert Report een Emmy won. Gwen Stefani sprak namelijk de naam van de late night show verkeerd uit: “The Colbort Report”.

Een opvolger van de flater van John Travolta tijdens de Oscars was geboren. De acteur struikelde begin maart over de naam van zangeres Idina Menzel. Toegegeven, het was een iets moeilijkere naam dan Colbert, maar dat maakte de fout van Stefani niet minder grappig.

Gelukkig kon Colbert er goed mee omgaan. Hij liet collega Jimmy Fallon het woord voeren:

8. Aaron Paul doet Miley Cyrus na


Wat Miley Cyrus gisteren deed tijdens de MTV Awards, deed Aaron Paul, iets subtieler. Bij het in ontvangst nemen van zijn Emmy voor zijn rol als Jesse Pinkman in Breaking Bad noemde hij het goede doel - gericht om een einde te maken aan pesten - van zijn vrouw Lauren Parsekian. Meteen daarna was haar site uit de lucht doordat kijkers er massaal naar toe gingen.

9. Het eerbetoon aan Robin Williams

De zelfmoord van Robin Williams raakte de televisie- en filmwereld in het hart. Komiek Billy Crystal bracht een indrukwekkend eerbetoon aan de acteur.

    • Hans Klis