Amsterdam nu in topvijf duurste cultuursteden na snelle prijsstijging

In Amsterdam zijn de prijzen voor culturele uitjes in de afgelopen vijf jaar het snelst gestegen in Europa, met 37 procent in vijf jaar. In steden als Londen, Rome en Wenen daalden de prijzen fors. Amsterdam behoort nu tot de vijf duurste cultuur-steden in Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse postkantoren. Voor elke stad is uitgerekend wat een toerist kwijt is als hij in een paar dagen ballet, de opera, een concert, het topmuseum, een kunstmuseum en een erfgoedattractie bezoekt. In Londen is de toerist het duurst uit, 256 pond (321 euro). In Parijs kost dat 315 euro. Amsterdam (280 euro) behoort tot de middengroep met Wenen (ook 280 euro) en Barcelona (302 euro). Het voordeligst is Warschau, waar het cultuurpakket 88 euro kost. (NRC)