Amerikaanse S&P breekt voor het eerst door de 2.000 punten

Foto ANP/EPA/Justin Lane

Wall Street is voor de tweede dag deze week hoger gesloten na meevallende macro-economische cijfers en de S&P500 eindigde voor het eerst in de geschiedenis boven de 2000 punten.

De toonaangevende S&P500 Index sloot de handelsdag 0,1 procent hoger af op 2000,02 punten. De Dow Jones Index won 0,2 procent op 17.106,70 punten en techbeurs Nasdaq koerste 0,3 procent hoger op 4.570,64 punten.

Amerikaanse consumenten tankten deze maand aan vertrouwen en de huizenprijzen bleken in juni verder gestegen. Daarbij bleken de orders voor duurzame goederen in juli met een ongekende 23 procent toegenomen, na een groei van bijna 3 procent in juni. De toename van afgelopen maand was vooral te danken aan een enorme orderstroom in de luchtvaartsector.

Best Buy stond dinsdag onder flinke druk na tegenvallende kwartaalcijfers. Het fonds leverde 6,9 procent aan beurswaarde in nadat de winst bijna halveerde. (Novum)