Watermeloencurry

Zal je altijd zien. Besluit je je lezers mee te nemen naar watermeloenland – een zonnig, zoet, sappig en knalroze rijk met ongekende culinaire horizonten– besluit de zomer spontaan te transformeren in een soort halfslachtig herfstgebeuren. Maar hee, wij eetschrijvers zijn niet zomaar voor een gat te vangen. Als het weer zich niet naar de

illustratie jet peters

Zal je altijd zien. Besluit je je lezers mee te nemen naar watermeloenland - een zonnig, zoet, sappig en knalroze rijk met ongekende culinaire horizonten– besluit de zomer spontaan te transformeren in een soort halfslachtig herfstgebeuren.

Maar hee, wij eetschrijvers zijn niet zomaar voor een gat te vangen. Als het weer zich niet naar de kookrubriek wil richten, richt de kookrubriek zich wel naar het weer. Watermeloen is meer dan een verkoelende vrucht om in te bijten bij temperaturen boven de 25 graden. Je kunt er bijvoorbeeld ook een curry mee maken. Een kruidige, pittige curry die het veel te koud geklede – het is potverdorie augustus, ik ga toch geen winterjas aandoen! – lijf verwarmt waar de zomerzon het laat afweten.

Deze watermeloencurry uit Rajasthan komt uit het onvolprezen 50 Great Curries of India van Camellia Panjabi. Ik schreef al een paar keer eerder over dit bijbeltje, en zal het blijven doen, misschien wel tot ik alle vijftig curry’s een keer heb behandeld. Maak dit recept en je begrijpt waarom.

    • Janneke Vreugdenhil