‘Delta Lloyd neemt Vivat over’

'Het hoofdkantoor van Delta Lloyd in Amsterdam.
'Het hoofdkantoor van Delta Lloyd in Amsterdam. Foto ANP

Delta Lloyd bereidt een bod voor op Vivat, de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal. Dat heeft De Telegraaf vandaag gemeld. Om dit mogelijk te maken heeft Delta Lloyd externe adviseurs in de arm genomen, waaronder voormalig financieel topman bij SNS Reaal, Ference Lamp. Delta Lloyd moet zeer waarschijnlijk aandelen uitgeven om een overname te kunnen betalen, omdat de solvabiliteit – de verhouding tussen de totale bezittingen en schulden – maar nipt boven de tweehonderd procent uitkomt. Dat is de grens die De Nederlandsche Bank (DNB) doorgaans aanhoudt. Naast Delta Lloyd azen ook ASR en Aegon op Vivat. Net als Vivat is ASR in handen van de staat, sinds het bedrijf als dochter van Fortis in 2008 werd genationaliseerd. Vivat is naar verluidt tussen de 800 miljoen en een miljard euro waard. Toezichthouder De Nederlandsche Bank is voorstander van fusies, om zo de kosten per polis omlaag te kunnen brengen. (NRC)