Tot woensdag nat

Droog en warm zomerweer zit er voor de laatste week van augustus niet in. Wel wordt het minder koud met temperaturen vanaf woensdag oplopend naar 20 graden. Woensdag lijkt de beste dag van de week te worden. Tussen twee storingen in blijft het droog, met veel zonuren. Van vanavond tot en met dinsdagavond wordt het regionaal kletsnat met langdurig en veel regen.

Fronten gekoppeld aan een depressie ten zuiden van de Britse eilanden veroorzaken vanavond, vannacht en morgen veel bewolking en regen, met name in het zuidwesten. Het front probeert morgen overdag naar het noorden te trekken, maar wordt teruggeduwd door een hogedrukgebied op de noordelijke Noordzee. Op de Wadden blijft het vrijwel droog, in het midden en zuiden valt langdurig regen bij temperaturen tussen 12 en 17 graden.