Opinie

denkt vooruit

Nieuw! In next denkt vooruit vragen we jongeren naar hun toekomstdromen. Hoe waarderen ze hun leven en waarom? Vandaag: Oscar Chong (21), die naar Azië wil.

Naam: Oscar Chong (21)

Woont: in Rotterdam

Studeert: premaster Bedrijfskunde

Werkt: bij Coffee Company op station Rotterdam CS

Over vijf jaar: „Werk ik in het buitenland, waarschijnlijk ergens in Azië. Ik wil bij verschillende bedrijven in verschillende landen gaan werken, om zo veel ervaring op te doen over bedrijven en culturen. Mijn vader is van Maleisische afkomst, de familie van mijn moeder komt uit Hongkong; zij zijn de tweede generatie hier in Nederland, ik dus de derde. Toch voelde ik me helemaal thuis in Azië, toen ik in 2012 een half jaar in Seoel, in Zuid-Korea, studeerde en ook in Tokio en Hongkong was. Het was allemaal heel vertrouwd.”

Over tien jaar: „Ben ik terug in Nederland. Dan ben ik 31 en dan wordt het wel tijd voor gezin en kinderen en zo. Mijn ouders blijven ook in Nederland, hier zijn we nu geworteld. Nederland is een prima land om kinderen te laten opgroeien: veilig, goeie scholen, goeie ziekenhuizen. Ik denk dat ik tegen die tijd een eigen bedrijfje heb opgezet, als consultant of zo - dat ik de ervaring aan Nederlandse bedrijven kan doorgeven die ik dan in het buitenland heb opgedaan.”

Levensmotto? „Dat heb ik niet. Ik lach elke dag, het loopt wel lekker zo.”

Rapportcijfer voor je leven? „Een 8.”

Waarom niet hoger? „Omdat ik nu weinig geld heb. Als ik een eigen huis heb en kan reizen waarheen ik wil, geef ik m’n leven vast een 9 of een 10.”