Golazos grandes in deze Latijns-Amerikaanse Goal van het Weekend

Een heerlijk voetbalweekend met zo’n beetje alle competities weer aan de gang. Het zoeken van de mooiste doelpunten was weer een ouderwets feestje en dat levert een uitstekend medicijn voor de maandagochtend-blues op. Dit is dé Goal van het Weekend.

Een heerlijk voetbalweekend met zo’n beetje alle competities weer aan de gang. Het zoeken van de mooiste doelpunten was een ouderwets feestje en dat levert een uitstekend medicijn voor de maandagochtend-blues op. Dit is dé Goal van het Weekend.

3. Matias Alustiza (Pachuca)

Deze rubriek is een dankbare afnemer van goals uit de Mexicaanse competitie. Op een of andere manier doen ze daar toch niet al te flauw over het maken van mooie doelpunten. Matias Alustiza zet hier een gestrande solo van een teamgenoot voort door z’n eigen pingeldoos maar eens open te trekken. Prima keuze.

2. Paulo ‘Ganso’ Henrique (São Paulo)

De voormalige belofte uit het Braziliaanse voetbal maakte een heel behoorlijke goal. Na een sensationeel seizoen ’09/’10 bij Santos leek hij de gedoodverfde opvolger van Kaká bij AC Milan. Paar knieblessures en gedoe met consortiums en transferrechten verder, en Ganso resideert nog steeds in de Braziliaanse competitie. Dit weekend was zijn aanname niet eenvoudig en lukt dan ook niet helemaal. Het vervolg verloopt des te beter:

1. Luis Ramirez (Botafogo)

En dan nog eentje uit Brazilië. Wat een heerlijke, zwevende bal - zo vanuit de heup - met als eindpunt precies dat plekje van het doel waar je hoopt dat ie terechtkomt. Enfin, kijk en geniet hieronder vooral zelf. Eerst nog even dit: een fantastische knal van Juan Cazares (Banfield). Maar dan nu dus Luis Ramirez:

    • Jules Seegers