Israël bombardeert nu ook grote gebouwen

Het Israëlische leger lijkt een nieuwe tactiek te hebben in de Gaza-oorlog: het bombarderen van grote gebouwen. Afgelopen weekend voerde Israël luchtaanvallen uit op een kantoorgebouw van zeven verdiepingen en een winkelcentrum in Rafah.

Ook werd zaterdag een appartementencomplex van twaalf verdiepingen in Gaza-Stad verwoest, waardoor in één klap 44 families hun huis kwijt raakten.

Israël waarschuwde inwoners van Gaza dit weekend met geautomatiseerde telefoontjes: gebouwen die „terroristische infrastructuur” bevatten zijn doelwit. Blijf er uit de buurt! Toch raakten bij het bombardement op het appartementencomplex 22 mensen gewond, onder wie elf kinderen en vijf vrouwen.

Bij de bombardementen van zondag kwamen acht mensen om, onder wie een moeder en drie kinderen. Volgens Israël was één van de doden een Hamas-functionaris zich bezighield met de financiën van de verzetsbeweging.

Hamas en andere groepen blijven constant raketten en mortieren afschieten op het zuiden van Israël. Gisteren waren het er 117. Drie Israëliërs raakten gewond toen de grensovergang Erez werd getroffen. In reactie op de beschieting heeft Israël Erez gesloten.

Egypte heeft de partijen opgeroepen de strijd te staken en terug te keren naar de onderhandelingstafel. Maar niets wijst erop dat ze hieraan gehoor geven. (AP, Reuters)