In beeld

Carnaval in Notting Hill

Gisteren was de eerste dag van het Notting Hill Carnaval in Londen. Ongeveer een miljoen feestvierders zullen deze drie dagen de straten van Notting Hill bevolken om te dansen, feesten op reggaemuziek. Het carnaval, in 1964 ooit begonnen als een eerbetoon aan de Caribische cultuur en tradities en om de afschaffing van slavernij te vieren, is het grootste publieke straatfeest in Europa. Notting Hill was vanaf de jaren 50 thuishaven voor immigranten vanuit het Caribisch gebied. Het regende flink af en toe dus de paraplu moest er ook bij worden opgestoken.
Reuters / Neil Hall
Reuters / Neil Hall
AFP / Justin Tallis
Reuters / Neil Hall
Reuters / Kevin Coombs
Reuters / Neil Hall
Reuters / Neil Hall
Even schuilen voor de regen.
Reuters / Toby Melville
Reuters / Neil Hall
Reuters / Neil Hall
Reuters / Toby Melville