Ricciardo wint Belgische Grand Prix dankzij botsing Hamilton en Rosberg

De Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) heeft zojuist de Grand Prix in België gewonnen. Hij was sneller dan de Duitser Nico Rosberg (Mercedes) en de Finse Valtteri Bottas (Williams-Mercedes).

De Australische Daniel Ricciardo van Red Bull op het podium na zijn overwinning.
De Australische Daniel Ricciardo van Red Bull op het podium na zijn overwinning. AP / Luca Bruno

De Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) heeft zojuist de Grand Prix in België gewonnen op het Spa-Francorchamps circuit. Hij was sneller dan de Duitser Nico Rosberg (Mercedes) en de Finse Valtteri Bottas (Williams-Mercedes).

Het is de derde overwinning van Ricciardo van het seizoen; hij won in juni de Canadese Grand Prix en eind juli de Hongaarse.

Rosberg en Hamilton in botsing

Kort na de start kwamen Rosberg, die van poleposition startte, en Hamilton met elkaar in botsing. Daarop moest Hamilton met een kapotte band de pits in. Dat leverde hem zo’n grote achterstand op, dat hij later besloot te stoppen. Rosberg kon doorrijden, maar liep schade aan zijn voorvleugel op. Het incident, dat plaatsvond na een gewaagde inhaalactie van Rosberg, zal de spanningen tussen het Mercedes-koppel nog verder doen oplopen, zo meldt persbureau Reuters.

Voor Rosberg pakte het wel gunstig uit. Hij wist zijn voorsprong van dit WK te vergroten. Hij staat nu 29 punten voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Nummer drie Ricciardo volgt op 64 punten.

https://www.youtube.com/watch?v=mFY1Em0vG4c

    • Mirjam Remie