Grappig, maar waar: graphics met feitjes over ons dagelijks leven

Wat de sociaal wenselijke reacties die je op social media plaatst eigenlijk betekenen. De diarree aan diverse soorten koffie waaruit tegenwoordig gekozen kan worden. De niks zeggende jobtitles die we tegenwoordig geven aan een baantje. Hier een leuk gevisualiseerde blik op hoe ‘we’ tegenwoordig leven.

Het Deense collectief New Creations mag onze huidige samenleving, waar we met z’n allen gewoon hevig aan bijdragen en naar believen in bivakkeren, graag een tikkeltje op de hak nemen. Het in Kopenhagen gestationeerde bureau maakt onder meer comics en filmpjes die op diverse blogs worden gepubliceerd. Vaak geinig, soms wat ongemakkelijk want waar.

Een van die blogs is Kind of Normal dat de geinige (info)graphics huisvest die onder de noemer truthfacts worden gemaakt. Met een min of meer dagelijkse regelmaat reflecteren die graphics op ons dagelijks leven en de verschijnselen die dat leven herbergt. Een greep uit de zeer uitgebreide collectie:

    • Jules Seegers