Evacuaties na instortingsgevaar Eindhovense flat

In Eindhoven dreigt vandaag een flat in te storten nadat in een aangrenzend tankstation vanochtend vroeg brand uitbrak. Dat meldt de politie. 22 bewoners van het appartementencomplex zijn geëvacueerd. Experts doen onderzoek naar de staat van het gebouw.

UPDATE 12.29 uur: Het flatgebouw zal worden gesloopt. Experts onderzoeken volgens Omroep Brabant nog hoe dit moet gebeuren.

Twitter avatar rjlvandenbroek Rob van den Broek Een van de pilaren van de flat in #Eindhoven #Woensel is compleet door midden gescheurd! #BrabantNieuws #OB http://t.co/KdGh7OAxdD

Voor de bewoners wordt onderdak geregeld. De politie spreekt van een “zeer grote brand”, maar meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn twee ambulances, vier blusvoertuigen en drie hoogwerkers ingezet. Na zo’n twee uur blussen was de brand rond zes uur vanochtend onder controle.

Het pompstation ligt aan de Eerste Lieven de Keylaan. De omgeving is uit voorzorg ruim afgezet. Het tankstation is volledig uitgebrand, de constructie van de flat liep ernstige schade op. Daardoor zou het pand kunnen instorten.

De brand is waarschijnlijk ontstaan in de winkel van het tankstation, die onder in het appartementencomplex is gevestigd. De zaak is volledig uitgebrand evenals een naastgelegen winkel met motorkleding. (Novum)

Twitter avatar CrisisNed20 Crisis 2.0 http://t.co/ywbaqZNkpQ #brand #Tamoil #Eindhoven vanuit Porthos (rook komt deze kant op). Ramen en deuren dicht.
Twitter avatar ED_Regio Eindhovens Dagblad #Brand tankstation Tamoil #Eindhoven overgeslagen naar outletzaak motorkleding http://t.co/J5hipfLIjE http://t.co/i6CK7v1peP