Doelpuntenmaker overlijdt na gegooid voorwerp vanaf tribunes

De regering van Algerije begint een onderzoek naar de dood van de Kameroenese voetballer Albert Ebossé. Hij overleed gisteravond nadat een voorwerp dat gegooid werd vanaf de tribunes een fatale hoofdwond veroorzaakte. De 24-jarige spits had tijdens de wedstrijd nog gescoord voor zijn ploeg JS Kabylie in de Algerijnse eredivisie.

Still van Albert Ebossé uit een reportage van zijn club over de topscorer van het afgelopen seizoen.
Still van Albert Ebossé uit een reportage van zijn club over de topscorer van het afgelopen seizoen. Beeld YouTube

De regering van Algerije begint een onderzoek naar de dood van de Kameroense voetballer Albert Ebossé. Hij overleed gisteravond nadat een voorwerp dat gegooid werd vanaf de tribunes een fatale hoofdwond veroorzaakte. De 24-jarige spits had tijdens de wedstrijd nog gescoord voor zijn ploeg JS Kabylie in de Algerijnse eredivisie.

Kabylie verloor het thuisduel met 2-1 van de bezoekende club USM Alger. Beide clubs hebben inmiddels een verklaring afgegeven over het incident. Volgens de club van Ebossé heeft het Algerijnse ministerie van binnenlandse zaken reeds een onderzoek aangekondigd naar de toedracht van het overlijden van Ebossé.

Kabylie verklaart dat zijn speler is “bezweken aan een hoofdwond opgelopen aan het eind van de wedstrijd”. De Afrikaanse voetbalbond bevestigt dat de speler ‘s avonds in het ziekenhuis overleed, aldus AP. De bond eist dat het politieonderzoek tot een straf leidt die duidelijk maakt dat dergelijke “ernstige geweldpleging” niet getolereerd wordt.

USM Alger is van mening dat “de menselijke domheid weer heeft toegeslagen”. De bezoekende club zegt geschokt te zijn door het overlijden enkele uren na de gespeelde wedstrijd en benadrukt dat het treffen plaatsvond in Tizi Ouzou, de thuishaven van Kabylie.

Albert Dominique Ebossé Bodjongo Dika werd in het afgelopen seizoen topscorer van de Algerijnse competitie met zeventien doelpunten in dertig duels. Hij kwam zes keer uit voor de nationale ploeg van Kameroen.

    • Jules Seegers