In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week beelden van onder meer de demonstraties in Ferguson, de ellende in Gaza en de situatie in Oekraïne. Waarschuwing: sommige foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
Oekraïense militairen voeren een pro-Russische rebel af.
AFP / Oleksandr Ratushniak
Het lichaam van een Palestijns meisje genaamd Nour Abu Hasera in een mortuarium in Gaza-Stad nadat een Israëlische luchtaanval haar fataal werd.
AFP / Mohammed Abed
De lage waterstand is zichtbaar in Lake Oroville in Oroville, California. De extreme droogte in het gebied houdt nu al drie jaar aan, de waterstanden in de reservoirs bereiken een historisch dieptepunt van 32 procent.
AFP / Justin Sullivan
Agenten arresteren een demonstrant in Ferguson waar geprotesteerd werd na het doodschieten van de zwarte tiener Michael Brown.
Reuters / Joshua Lott
Hamas executeerde deze week achttien vermeende Israëlische spionnen.
Reuters / Stringer
Dierenparkeigenaar Manny Tangco zoent een Japanse Koi karper in Manila.
AFP / Ted Aljibe
Een schuimnestboomkikker wordt gewogen tijdens de jaarlijkse weegmomenten in de London Zoo.
AFP / Carl Court
Grondtroepen van het Japanse leger werpen een rookgordijn op tijdens hun jaarlijkse oefening met scherp geschut in Gotemba.
AP / Shizuo Kambayashi
Tarek al-Rifi in het Al-Shifa ziekenhuis in Gaza-Stad nadat zijn kind is omgekomen bij een Israëlische aanval.
AFP / Roberto Schmidt
Een man wordt overgoten met melk nadat traangas is afgevuurd op demonstranten in Ferguson, waar vorige week een ongewapende zwarte tiener werd doodgeschoten door de politie.
Reuters / Adrees Latif
De Nationale Garde houdt de wacht op een heuvel tijdens protesten naar aanleiding van het doodschieten van de zwarte tiener Michael Brown.
ANP-EPA / Larry W. Smith
Deelnemers aan de Eurofurence, "Europe's biggest furry convention" poseren voor het conferentiehotel in Berlijn. Deelnemers aanbidden knuffeldieren (uit tekenfilms).
AFP / Odd Andersen
Een geelkuifpinguïn in het Tierpark Hellabrunn in München.
AFP / Stephan Jansen
Japanse legeroefening op het Higashi-Fuji trainingscomplex in Gotemba.
AFP / Toshifimu Kitamura
De geprojecteerde kunstinstallatie "Divine Trees" door de Franse kunstenaar Clement Briend op het Singapore Night Festival.
AFP / Roslan Rahman
Een vrouw bekijkt de moderne kunst genaamd "Limbo" van de Italiaanse artiest Dario Agrimi op de expositie "Coexistence" in het International Culture Centre in Tirana, Albanië.
AFP / Gent Shkullaku
Een Syrisch kind eet voedsel dat haar moeder uit afval haalt in Istanboel. Turkije heeft 1,2 miljoen vluchtelingen uit Syrië binnen haar grenzen.
AFP / Bulent Kilic
Oekraïense strijdkrachten beschieten pro-Russische separatisten in de omgeving van Loegansk.
Reuters / Maks Levin
Een dode walvis wordt op het strand van Scheveningen gesleept door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Het kadaver dreef op ruim 5 kilometer van het strand in de Noordzee.
ANP / Valerie Kuypers
Een pretpark in Lishui, in de oostelijke Chinese provincie Zhejiang, ontkomt na dagen van zware regenval niet aan overstroming.
AFP