Russisch konvooi krijgt internationaal kritiek

None
Foto AFP

Een Oekraïense militair met een een pro-Russische opstandeling. Gisteren werd een Russisch humanitair konvooi zonder toestemming van de Oekraïense regering het rebellenbolwerk Loegansk binnengereden. De trucks zijn volgeladen met onder meer water, generatoren en slaapzakken. Kiev heeft dit een ‘directe invasie’ van Oekraïne genoemd. De NAVO en Europese Unie spraken van een schending van de Oekraïense soevereiniteit. Moskou zegt dat het burgers wil helpen in de zwaar getroffen stad Loegansk. Vandaag zal de Duitse bondskanselier Angela Merkel naar Kiev reizen voor overleg met onder meer premier Arseniy Jatsenjoek en president Petro Porosjenko. Zij is de eerste Europese regeringsleider die sinds het begin van de omwenteling die kant op gaat.

    • Ap