Hamas executeert 18 Palestijnen

Foto Reuters

Strijders van Hamas hebben vrijdag in totaal achttien mannen doodgeschoten op verdenking van spionage voor Israël. Nadat vrijdagochtend al elf mannen waren doodgeschoten in het politiebureau van Gaza-Stad, werden ’s middags nog eens zeven vermeende informanten voor een moskee op een rij gezet met zakken over hun hoofd. Zij werden vervolgens geëxecuteerd voor de ogen van een menigte. Aanleiding voor de executies lijkt het feit dat het Israëlische leger drie Hamasleiders op het spoor kwam en woensdag ombracht bij een luchtaanval.

Vrijdag was in Gaza wederom een dag van geweld. Een 4-jarige Israëlische jongen werd gedood door een Palestijnse mortiergranaat. Vier Palestijnen kwamen om door Israëlische luchtaanvallen. In de voorbije zes weken zijn bij luchtaanvallen over en weer meer dan 2.000 Palestijnen en 68 Israëli’s om het leven gekomen. (AP, BBC)