Dodental ebolavirus gestegen naar 1.427

Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is verder opgelopen. Tot nu toe zijn er 1.427 mensen gestorven van de 2.615 bekende gevallen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren bekendgemaakt. Eerder zei de WHO dat de werkelijke grootte van ’s werelds hevigste ebola-uitbraak ooit deels wordt verborgen door families die hun besmette gezinsleden in huis houden en vanwege plekken die medici niet kunnen bereiken. In Nigeria zijn er gisteren twee nieuwe ebolapatiënten bijgekomen. Gabon maakte gisteren bekend dat het alle vluchten weert van landen waar ebola heerst. Kameroen weert vluchten uit Nigeria, Senegal weert schepen en vliegtuigen van Liberia en Sierra Leone en Senegal heeft de grens met Guinee gesloten.

    • Reuters