De plek van onverwachte momenten

De Magneetbar begon acht jaar geleden op Lowlands als een goedbewaard geheim. Het was de plek met onverwachte momenten. Het publiek, meestal verkleed, gaf er optredens. Bekende artiesten kwamen langs voor verrassingsconcerten. Daarna kreeg de bar een eigen circustent. Die circustent groeide weer uit tot een festival op de Oostpunt van Amsterdam, met hetzelfde principe: het publiek is de artiest. Het festival wordt georganiseerd via een internetplatform, het publiek kan ideeën inzenden. Wie een goed plan heeft, mag het uitvoeren. Dancemuziek is het belangrijkste onderdeel van het festival, met onder meer de dj’s Steve Rachmad en Olivier Weiter. Er is een theatertent met elke dag één voorstelling en bij de Magneet Academy kun je terecht voor sprekers over ‘a better world’.