Vijf. Miljard. Views!

Volgens Variety wordt PewDiePie onder tieners gezien als een grotere invloed dan Leonardo DiCaprio, Katy Perry of Daniel Radcliff. Maar de kans is groot dat lezers nog nooit van deze YouTube-ster gehoord hebben. Het kanaal van de Zweedse gamer Felix Arvid Ulf Kjellberg heeft een recordaantal abonnees op de videodienst, bijna dertig miljoen. Zijn video’s – commentaar bij computerspellen, recensies of echte catacomben verkennen - zijn al meer dan 5,6 miljard keer bekeken. Deze populariteit is kennelijk niet genoeg want PewDiePie lanceerde begin deze maand een app voor iOS. Deze laat gebruikers video’s delen op andere sociale media en afspeellijsten maken van PewDiePie’s filmpjes. Het is een magere app, maar een goede zet van de Zweed. Zo’n veertig procent van alle YouTube-video’s worden op smartphones en tablets bekeken. Aangezien de filmpjes van PewDiePie in juni alleen al 351 miljoen keer bekeken werden, kan het niet anders dat de app hem nog meer kijkers gaat opleveren.