BNN-VARA maakt in eerste seizoen veertig nieuwe programma’s

Fusieomroep BNN-VARA maakt in zijn eerste seizoen veertig nieuwe tv-programma’s. Zo bleek uit de presentatie gisteren in de Amsterdamse studio van de nieuwe talkshow van Jeroen Pauw. Die maakt ook Typisch Nederlands, waarin hij tegengestelde types samen in een huis zet – moslim naast moslimhater, etc. - naar voorbeeld van Make Bradford British. Zijn ex-partner Paul Witteman maakt naast een muziekprogramma ook een wetenschapsprogramma: De mens volgens Witteman. De Wereld Draait Door presenteert weer wat spin-offs: DWDD Saturdaynight en Guilty Pleasures (onder meer met kerstliedjes) en DWDD University met neurobioloog Erik Scherder. Drie tv-series: Hollands Hoop, over een psychiater die in de Oost-Groningse wietteelt belandt; het vervolg op A’dam - E.V.A.; en Volgens Jacqueline (Volgens Robert 2), een scheidingsdrama van ervaringskundige Maria Goos, met in de hoofdrol haar ex Peter Blok.